Over ons

Op Zuid Advocaten en Advokatenkollektief Rotterdam hebben de krachten gebundeld en gaan samen onder de naam Sociaal Advocaten Rotterdam. De fusie is opgezet om de rechtsbijstand aan minder vermogende Rotterdammers zeker te stellen. Nu en op de lange termijn. Zowel Op Zuid Advocaten als Advokatenkollektief Rotterdam hebben een lange geschiedenis in het verlenen van effectieve juridische bijstand op alle sociale rechtshulpgebieden.

Over onsOver ons
Image

Uw recht is onze zorg

We behandelen iedereen hetzelfde, maar wel met begrip voor het feit dat elk mens en elke situatie uniek is. Dat doen we met een sociale aanpak en Rotterdamse helderheid.

Hart voor iedere zaak

Hart voor iedere zaak

Als u als ‘gewoon mens’ rechtsbijstand nodig hebt, zijn wij de deskundige partij die je het best kan treffen. Dankzij talloze ervaringen weten wij ons als geen ander een weg te banen door alle wetten en regels.

Passie voor rechtvaardigheid

Passie voor rechtvaardigheid

Onze advocaten doen wat zij doen, omdat zij geloven dat de wereld eerlijker kan. Samen streven wij naar een beter systeem.

Oog voor meer dan het juridische

Oog voor meer dan het juridische

Wij willen de wereld voor iedereen beter maken, zeker ook voor de mensen die zonder ons vaak aan het kortste eind trekken. Dat doen we op basis van subsidie of redelijke prijzen, begrijpelijke taal en een altijd openstaande deur.

Onze werkwijze

Wij hebben een locatie op Noord en op Zuid. U kunt contact met ons opnemen of naar ons spreekuur komen op onze vestiging in Noord. Afhankelijk van uw vraag bekijken wij of u bij ons terecht kan voor juridische hulp. In een daaropvolgend gesprek benoemen we de mogelijkheden, risico’s en financiële gevolgen, zodat helder is waar u staat.

Tarieven

Subsidie advocaatkosten

Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en uw vermogen komt u mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Komt u daar niet voor in aanmerking, dan betaalt u de onderstaande tarieven.

Uurtarief € 210,-

Het uurtarief van ons kantoor is € 210,- inclusief BTW.

Eenmalig adviesgesprek € 80,-

Laat een van onze advocaten advies geven over uw probleem in een gesprek van maximaal 30 minuten voor € 80,- inclusief BTW.

Over ons teamOver ons team

Team

Maak kennis met het team van Sociaal Advocaten Rotterdam. Onze advocaten hebben hun eigen specialisaties en zijn op de hoogte van wetgeving en jurisprudentie op hun rechtsgebied. Onze sociaal advocaten en medewerkers weten zich met veel ervaring een weg te banen door alle rechten en regels. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing in het belang van de mensen die we bijstaan. Zo hopen we de wereld een stukje eerlijker te maken.

Bekijk ons team
Inloopspreekuur

Iedere vrijdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur

Loopt u liever eerst een keer naar binnen? Iedere vrijdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur is het spreekuur op de vestiging Noord, Crooswijksesingel 34 in Rotterdam. Zonder afspraak toegankelijk voor iedereen die problemen heeft met onder andere uitkering, verblijf, werkgever, huisbaas, consumentenrecht en strafrecht.

In een kort, gratis adviesgesprek (maximaal 10-15 minuten) beantwoorden wij uw vragen, maken een aparte vervolgafspraak of verwijzen u door naar de juiste instantie.

Contactpagina