Blog

We plaatsen regelmatig berichten over juridische onderwerpen waar u mee te maken kan krijgen.

ImageImage
Ouderlijk gezag en verantwoordelijkheidOuderlijk gezag en verantwoordelijkheidFamilierecht

Een kind voed je samen op

In het geval er sprake is van gezamenlijk gezag hebben ouders volgens artikel 1:247 BW het recht en de plicht om hun minderjarige kind te verzorgen en op te voeden.

Lees meer
Indexering alimentatie 2024Indexering alimentatie 2024

Indexering alimentatie 2024 bekend

Ieder jaar wordt er door de overheid een percentage bepaald waarmee de alimentaties stijgen.

Lees meer
Familierecht Advocaat RotterdamFamilierecht Advocaat RotterdamFamilierecht

Familierecht Advocaat Rotterdam: Uw Gids

In Rotterdam kan het familie- en echtscheidingsrecht complex en emotioneel uitdagend zijn. Sociaal Advocaten Rotterdam begrijpt dat en staat klaar om u de benodigde juridische bijstand te bieden.

Lees meer
Advocaat en triest ongevalAdvocaat en triest ongeval

Advocaat en triest ongeval

Ik werd gebeld door een bezorgde moeder. Haar zoon, Ricardo, een jaar of 15, moest bij justitie komen. Waarvoor? Dat wist ze niet precies. Ricardo vertelde niet altijd alles, hij was veel op straat, ook ’s avonds. Zij dacht dat Ricardo wel een advocaat nodig had.

Lees meer
Advocaat en fatsoenAdvocaat en fatsoen

Advocaat en fatsoen

Wie advocaat wil worden moet, na de studie rechten, zoals u weet een makkie, de zogenaamde eed afleggen tijdens een plechtige zitting bij de rechtbank. Vader, moeder, oma erbij, een stichtelijk woordje van de voorzitter van de rechtbank, bloemen en een borrel toe.

Lees meer
Advocaat was studentAdvocaat was student

Advocaat was student

Het is een tijdje geleden, maar studeren was een feest. Om diverse redenen, daarom een korte geschiedenisles voor de nieuwe lichting studenten in Rotterdam.

Lees meer
Advocaat en dierenleedAdvocaat en dierenleed

Advocaat en dierenleed

Een aanplakbiljet op een lantaarnpaal over een vermiste kat kan ik nooit ongelezen passeren. (Aangeplakte briefjes over mensen die menen te moeten laten weten dat ze 50 jaar zijn geworden, verscheur ik daarentegen direct, wat denken die mensen wel niet.)

Lees meer
Verhaal Ton RhijnsburgerVerhaal Ton Rhijnsburger

Komt een vrouw bij de advocaat

In de spreekkamer. Mijnheer de advocaat (mijn klanten mogen mij na verloop van tijd Ton noemen), ik zit met het volgende: mijn nieuwe keuken is scheef gemonteerd, de keilbouten komen uit in de douche en mijn man is door leeuwen opgegeten.

Lees meer
KieswetKieswet

De kieswet: kopen verboden

De verkiezingen komen eraan. U mag, als u niet al te jong bent, weer stemmen. Al heel lang geen wettelijke plicht meer (wat ik overigens jammer vind) maar ik zou het toch maar doen als ik u was.

Lees meer