Image

Psychiatrisch patiëntenrecht

  • Gedwongen opname
  • Behandelplannen
  • Gegevensbescherming

Recht in de psychiatrie
Het Psychiatrisch Patiëntenrecht omvat de rechten van personen met psychische aandoeningen in de context van de geestelijke gezondheidszorg. Of het nu gaat om behandelingsovereenkomsten, gedwongen opnames, of andere aspecten van psychiatrische zorg, Sociaal Advocaten Rotterdam heeft expertise in dit rechtsgebied. Ontdek hoe wij u kunnen bijstaan om ervoor te zorgen dat de gemaakte afspraken rechtvaardig en in overeenstemming met de wet zijn.

Onrechtmatige daad in psychiatrie
Binnen de psychiatrie kunnen onrechtmatige daden verschillende vormen aannemen. Denk aan ongeoorloofde dwangmaatregelen, onjuiste diagnoses, of gebrek aan informed consent. Ons gespecialiseerde team begrijpt de complexiteit van deze situaties en staat klaar om u te adviseren en te vertegenwoordigen. Als u schade ondervindt door onrechtmatige handelingen in de psychiatrische zorg, zijn wij er om uw recht te halen.

Meer weten?
Heeft u vragen over psychiatrisch patiëntenrecht of wilt u juridisch advies? Neem contact op met Sociaal Advocaten Rotterdam. Wij zijn er om u te helpen en uw vragen te beantwoorden.